Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

June 25, 2018

Esimiehellä enemmän merkitystä kuin työkavereilla


Etla Tytti Sulander

Esimiehen tuella on suurempi merkitys työhyvinvoinnin kannalta kuin hyvillä työkavereilla. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimuspäällikkö Antti Kauhanen kertoi Ylen Aamu-tv:ssä tiistaina 28.3.2017 tuoreen tutkimuksen tuloksista ja siitä, mitkä muut seikat vaikuttavat työhyvinvointiin myönteisesti.

– Yllättävintä oli se, että esimiehen tuen merkitys oli riippumaton työn piirteistä. Oletimme, että tuki olisi erityisen merkityksellistä työssä, jossa työskennellään tiukan paineen alla tai on paljon kiirettä. Se ei kuitenkaan ollut näin, vaan tuen merkitys näyttäytyi hyvin samankaltaisena, oli työ mikä hyvänsä, Antti kertoi.

Esimieheltä ja työtovereilta saatu tuki on selvästi yhteydessä korkeaan työhyvinvointiin, käy ilmi Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen yhteisestä selvityksestä. Esimiehen tuki on vielä huomattavasti merkittävämpää kuin työtovereiden tuki. Selvityksen mukaan myös työmarkkinahistorialla eli aiemmin koetulla työttömyydellä on oma merkityksensä työhyvinvoinnille: työttömyys vähentää erityisesti luottamusta ja innostusta.

Etlan ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen yhteinen tutkimus aiheesta julkaistiin tiistaina 28.3. ja voit tutustua siihen tästä: Böckerman, Petri – Kangasniemi, Mari – Kauhanen, Antti: Esimiehen tuki – olennainen osa työhyvinvointia. Tutkimuksesta on myös Tiedote.

Antti Kauhanen oli haastateltavana aiheesta myös Ylen Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä tiistaina klo 10 jälkeen. Voit kuunnella haastattelun kohdasta: 41:55 lähtien.

Aamu-TV:n Nicklas Wancken tekemä haastattelu on nähtävissä myös tästä.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Muista nämä, jos ostat käytetyn auton Saksasta – joka kolmannella on sama ongelma

Saksa on edelleen suomalaisten suosituin käytetyn auton ostomaa. Sielläkin Autoliitto kehottaa olemaan varovainen.

Close