Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

June 25, 2018

ETLAnow


Etla Markku Lammi

Etlalla on käynnissä kaksi projektia big datan – suurien tietomassojen – hyödyntämisessä ennustekäytössä

ETLAnow työttömyys tuottaa ennusteen työttömyysasteesta jokaisessa 28:ssa EU-maassa käyttäen reaaliaikaisia tietoja työttömyyteen liittyvistä Google-hauista ja tuoreimpia Eurostatin tietoja työttömyysasteesta. ETLAnow tuottaa ennusteet automaattisesti päivittäin. ETLAnow on kehitetty yhteistyössä 29 eurooppalaisen tutkimuslaitoksen kanssa.

ETLAnow on dokumentoitu ETLAn raportissa ”ETLAnow: A Model for Forecasting with Big Data”. ETLAn tutkimusta aiheesta esittelee ETLA Working Paper ”Forecasting Unemployment with Google Searches”. ETLAnow:n aiempi vain Suomea koskeva versio on kuvattu Etlan raportissa ”Big Data: Google-haut ennustavat työttömyyttä Suomessa”.

ETLAnow asunnot puolestaan tuottaa ennusteen asuntohintaindeksistä ja indeksin muutoksesta käyttäen reaaliaikaisia tietoja asuntoihin liittyvistä Google-hauista ja Tilastokeskuksen tietoja asuntohinnoista. ETLAnow tuottaa ennusteet automaattisesti päivittäin.

ETLAnow asuntohintaennuste on dokumentoitu Etlan raportissa nro 63 ”Google-haut Suomen asuntojen hintojen ennustajana”. Ennustemalli on samankaltainen kuin työttömyyttä ennustava ETLAnow malli, joka on dokumentoitu Etlan raportissa ”Google-haut Suomen asuntojen hintojen ennustajana”.

Alkamisvuosi: 2015
Vastuuhenkilö: Lehmus, Markku
Kotisivu: ETLAnow työttömyys

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Etla ehdottaa: selvitystyö käyntiin korkeakoulujen lukukausimaksuista

  Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä ja tutkimusjohtaja Niku Määttänen ehdottavat tänään julkaistussa muistiossaan, että hallitus käynnistäisi valmistelutyön korkeakoulujen lukukausimaksuista ja...

Close