Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

June 21, 2018

Jopa puolet nettikauppojen ostoksista jätetään kesken – tutkimus paljastaa miksi hylkäämme ostoskorin


Talous - ePressi Talous - ePressi

Jopa yli puolet kaikista nettikauppojen ostoksista jätetään kesken ennen maksua. 40–50 % nettiostoksista keskeytyy jo ostoprosessin ensimmäisessä vaiheessa.

Tiedot käyvät ilmi maksupalveluyhtiö Klarnan teettämästä Readingin yliopiston tutkijoiden tekemästä tutkimuksesta, johon on koottu tietoa yli 20 tilastosta ja tieteellisestä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan yleisin syy nettiostoksen keskeyttämiseen on pakotettu käyttäjätilin luominen. 33 % shoppailijoista jättää ostoksen kesken, jos kauppa vaatii rekisteröitymisen. Jopa 52 % ostaa mieluiten kokonaan ilman rekisteröitymistä.

Muita tärkeimpiä syitä ostoksen keskeyttämiseen ovat korkeat kuljetuskustannukset (27 % vastaajista), hidas ostosten käsittely (27 %), maksutavan, kuten luottokortin valinnasta johtuvat lisämaksut (25 %), epäilys nettikaupan turvallisuudesta (23 %) sekä epävarmuus henkilötietojen lähettämisestä julkisen WiFi-verkon kautta (15 %).

”Kaikki asiakkaat eivät käytä nettikauppojen ostoskoreja pelkästään tuotteiden ostamiseen. Monesti ostoskoria käytetään toivelistana tai digitaalisena muistikirjana. Siksi ostoskorien hylkäämistä ei voida kokonaan poistaa”, sanoo Klarnan kumppanuussuhteista Suomessa vastaava johtaja Marja Merentie. ”Nettikauppiaat voivat kuitenkin vaikuttaa siihen, että ostokokemus olisi parempi ja ostoprosessin vieminen loppuun asti sujuvaa.”

Tunteet vaikuttavat ostoskorin hylkäämiseen

Tutkimusraportin mukaan tunteet kuten pelko, ärsyyntyminen, ahdistus, syyllisyys ja katumus vaikuttavat eniten epäröintiin, ostoskorien hylkäämiseen ja ostosprosessin jättämiseen kesken.

”Pelko ja huoli nettikaupan turvallisuudesta ovat päällimmäisenä asiakkaiden mielessä, kun he antavat henkilö- ja maksutietojaan nettikaupoille”, Merentie sanoo. ”Nettikaupan turvallisuus- ja yksityisyystiedot pitää olla selkeästi esillä ja asiakkaat pitää vakuuttaa kaupan turvallisuudesta.”

Ärsyyntyminen hitaaseen sivustoon, monimutkaisiin valikoihin tai loputtomiin täytettäviin lomakkeisiin johtaa usein kaupan keskeyttämiseen. Siksi ostokokemuksen täytyy nettikaupassa olla sujuva ja vaivaton. ”Asiakas pitää laittaa ostoprosessin keskiöön ja ostamisen pitää olla mahdollisimman helppoa. Jos kauppaa varten on pakko täyttää lomakkeita tai rekisteröityä, siitä kannattaa tarjota asiakkaalle palkinto, kuten pieni alennus”, Merentie sanoo. ”Myös yhden klikkauksen oston suosio on kasvussa, ja tätä helppoa ostostapaa haluaa käyttää jo 56 % kuluttajista.”

Syyllisyys ja katumus saattavat iskeä asiakkaalle nettikaupan maksuvaiheessa. Ostoskorin loppusumman näkeminen voi aiheuttaa syyllisyyttä ja ahdistuksen hinnasta. Asiakkaat saattavat myös pelätä katuvansa ostoksia myöhemmin.

”Jos asiakas ei näe ostoskorin loppusummaa ennen maksuvaihetta, hän saattaa säikähtää summaa. Siksi on tärkeää näyttää ostoskorin kokonaishinta koko ajan sekä tarjota helppo mahdollisuus poistaa tuotteita korista”, Merentie kertoo.

Katumusta vähentää helppo palautusmahdollisuus. ”Tarjoamalla helpon palautusmahdollisuuden sekä hintatakuun kauppias vähentää asiakkaan katumuksen tunnetta. Yli puolet verkkokaupoissa asioivista kertookin palautusmahdollisuuksien vaikuttavan ostopäätökseen”, Merentie sanoo.

Ostoksen jälkeen asiakas haluaa mahdollisimman pian tilausvahvistuksen ja päivityksiä toimituksen etenemisestä. ”Näilläkin viesteillä kauppias pienentää asiakkaan katumuksen tunnetta.”

Lue lisää tutkimuksesta ja iän, sukupuolen ja tunteiden vaikutuksista nettishoppailuun Klarnan tutkimussivustolta.

 

Lisätietoja:

Marja Merentie, Klarna, puh. 050 432 2132, marja.merentie@klarna.com 

Klarna tarjoaa sujuvia maksupalveluita 60 miljoonalle kuluttaja-asiakkaalle ja 70 000 kauppiasasiakkaalle. Klarna toimii 18 markkinalla ja sillä on yli 1500 työntekijää. Yritys on perustettu Tukholmassa vuonna 2005 ideanaan yksinkertaistaa maksaminen. Avullamme kuluttaja saa ensin tuotteet ja maksaa ne vasta myöhemmin. Me myös kannamme kauppiaan puolesta luotto- ja petosriskit. Vuonna 2014 yhdistimme voimamme SOFORTin kanssa. Yhdessä muodostamme Klarna Groupin, Euroopan johtavan maksuratkaisujen tarjoajan. Tavoitteemme on olla maailman suosituin maksutapa. www.klarna.fi

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Ruotsi jännittää: Nordea saattaa kertoa muutto­päätöksestä jo torstaina – liitot uhkaavat protestilla, analyytikot uskovat yhä pääkonttorin muuttoon

Pankkikonserni Nordea kertoo toisen vuosineljänneksen tuloksestaan torstaina. Mielenkiinto kohdistuu lukujen sijaan siihen, kertooko yhtiö uutisia pääkonttorinsa sijainnista. Ruotsin hallitus on...

Close