Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

June 21, 2018

HS-gallup: Perussuomalaiset ottivat selkeän irtioton Uudesta vaihtoehdosta


Suomen UutisetSuomen Uutiset Suomen UutisetSuomen Uutiset

Heinäkuun kannatusmittaus vahvisti, että perussuomalaiset ovat menettäneet vain vähän kannattajia Uudelle vaihtoehdolle. Hallitusryhmien suosio on nyt heikompi kuin koskaan Sipilän hallituksen aikana.

Tuoreen HS-gallupin mukaan kokoomus on edelleen kannatukseltaan suurin puolue (21,0 %), mutta Sdp on kirinyt sen tuntumaan virhemarginaalin päähän (19,6 %). Vihreät (15,5 %) hengittävät koko vuoden kannatustaan menettäneen keskustan (16,4 %) niskaan.

Perussuomalaisten (6,3 %) ja Uuden vaihtoehdon / Sinisen tulevaisuuden (2,5 %) yhteinen kannatus (8,8 %) on samaa luokkaa kuin perussuomalaisten kannatus oli ennen puoluekokousta ja eduskuntaryhmän hajoamista.

Hallitusryhmien yhteenlaskettu kannatus on ennätysheikko 39,9 prosenttia.

Heti hajoamisen jälkeen kesäkuussa tehtiin kaksi mittausta, jotka antoivat ristiriitaisen käsityksen siitä, miten perussuomalaisten kannatus periytyisi Halla-ahon perussuomalaisten ja Uuden vaihtoehdon välillä.

Silloin Taloustutkimus oli sillä kannalla, että perussuomalaiset veisivät valtaosan kannatuksesta ja Uudelle vaihtoehdolle jäisi vain rippeitä. Sen sijaan silloisen HS-Gallupin mukaan Uusi vaihtoehto kilpailisi tasaväkisesti perussuomalaisten kanssa. Nyt tehty HS-Gallup näyttäisi vahvistavan sitä käsitystä, joka Taloustutkimuksella oli jo kesäkuussa. Yle julkaissee Taloustutkimuksen tuoreen mittauksen myöhemmin heinäkuussa.

Perussuomalaisten tällä hetkellä melko heikko kannatus koostuu uskollisista tukijoista. Mittauksen mukaan eri puolueista perussuomalaisten kannattajat olivat varmimpia äänestyspäätöksestään.

The post HS-gallup: Perussuomalaiset ottivat selkeän irtioton Uudesta vaihtoehdosta appeared first on Suomen Uutiset.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Assa Abloy vaikeuksissa Aasiassa – Miten käy Koneen?

Lukkojätin kehitys Kiinassa ei nosta odotuksia Koneen osalta.

Close