Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

July 20, 2018

Järjestäytymisen murros ja kuinka siihen vastataan


Talous - ePressi Talous - ePressi

 Työmarkkinakenttä on voimakkaassa murroksessa. Uusia lääkkeitä tarvitaan tautia parantamaan. Toiminnan kehittäminen ja vaatimus uusien toimintatapojen luomisesta koskee sekä työnantaja-, että työntekijäpuolta. Kilpailukyky, paikallinen sopiminen ja lomarahojen leikkaukset julkisella sektorilla kirkastivat työnantajan asennetta palkansaajia kohtaan maan hallituksen suosiollisella avustuksella. Seurauksena on ollut luottamuksen ja järkevän yhteistoiminnan lähes totaali romuttuminen.  

-          Tekniikan sektori mahdollistaa yhteiskunnan toimivuuden, mutta tämä on kokonaan unohtunut kilpailukykykeskusteluissa, huomauttavat edustajakokousedustajat.

Ihmisten kiinnostus työmarkkina-asioihin ei ole vähentynyt, sillä jokainen on edelleen kiinnostunut oman työsuhteensa ehdoista ja siitä, että palkka riittää elämiseen. Työmarkkinajärjestöjen toiminta on päivitettävä jäsenille yksinkertaisemmaksi, jotta heidän äänensä kuuluu tärkeiden asioiden yhteydessä. Silloin liitot vastaavat jäsenten tarpeisiin ja odotuksiin eli kollektiiviseen edunvalvontaan.

-          Ammattiliitoilla on oma paikka yhteiskunnan keskusteluissa ja palkansaajien asioista neuvoteltaessa. Poliittisia päätöksiä tehdään usein liian kapealla tietopohjalla ja vetoamalla kiireeseen. Yhteiskunnan rytmi on nopeutunut ja siksi palkansaajien asiantuntijoiden ääntä on kuunneltava, sillä heillä on paras tieto työelämäasioista, huomauttavat kokousedustajat.

Kun yhteiskunnassa eri ryhmät saavat äänensä kuuluville, he osallistuvat näin omalta osaltaan valmisteluun ja varmistavat, että heikompien asioista huolehditaan. Näin tehdään kestävämpää tulevaisuutta.

Muutoksia ja kehittämistoimia on tehtävä myös liittojen, keskusjärjestöjen ja neuvottelujärjestöjen toiminnassa, jotta toiminta voi rakentua ajan vaatimusten mukaisesti.

-          Toimintoja uudistettaessa jäsenen tarpeet ovat kehittämisen lähtökohta. Henkilöstön lisäksi organisaation eri toimijoiden on sitouduttava muutoksen tekijöiksi, kiteyttää kokousedustajat.

KTK:n alkava liittokokouskausi käynnistää liiton strategian päivittämisen, jolla jäsenjärjestöjen kanssa aloitetaan liiton toiminnan kehittäminen.

15.11.2017 KTK Tekniikan Asiantuntijat ry edustajakokous

Lisätietoja puheenjohtaja Keijo Houhala 0400-551175

 

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Osta työtä Suomeen -päivää vietetään perjantaina 1.12. – Avainlippu-merkistä tunnistaa Suomessa valmistetun tuotteen

Joulukuun ensimmäisenä perjantaina, itsenäisyyspäivän alla suositaan taas suomalaista. Jo kolmatta kertaa järjestettävällä Osta työtä Suomeen -päivällä halutaan muistuttaa kuluttajia...

Close