Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

July 22, 2018

Satakunnan ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja käynnistyy


Talous - ePressi Talous - ePressi

 

Satakunnan ammattikorkeakoulun Tue elinvoimaa – Lahjoita tulevaisuudelle -varainhankintakampanja käynnistyy joulukuussa 2017.  

– SAMKin tavoitteena on kerätä miljoona euroa. Jos sen saamme kasaan, voimme olla tyytyväisiä, SAMKin rehtori Juha Kämäri summaa.

Mihin lahjoitusvaroja käytetään?

– Lahjoitukset ovat vastikkeettomia, mutta yli 10 000 euron lahjoitukset voi kohdentaa haluamalleen koulutusalalle. Varainhankintakampanjasta saatavat tuotot ohjataan hallituksen linjauksen mukaan SAMKin strategian mukaiseen toimintaan, kertoo Kämäri.

Ammattikorkeakoulujen vastinrahamalli lisää lahjoitusten merkitystä

Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi kesäkuussa 2017, että se puoltaa ammattikorkeakoulujen pääomittamista vastinrahamallilla vuonna 2018. Valtio on varannut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 24 miljoonaa euroa ensi vuodelle. Vastinraha kohdennetaan ammattikorkeakouluille suhteessa niiden kampanja-aikana keräämään yksityiseen pääomaan, kuitenkin niin, että yhdelle ammattikorkeakoululle kohdentuu enintään 4 milj. euroa vastinrahaa.

Poliisihallitus myönsi SAMKille rahankeräysluvan 17. marraskuuta. Lupa on voimassa 31.12.2019 asti, mutta vuoden 2018 loppuun kerätyt varat huomioidaan vastinrahamallissa. Vähintään 850 euron lahjoitukset ammattikorkeakoululle ovat verovähennyskelpoisia sekä yksityiselle lahjoittajalle että yhteisölle.

SAMK on profiloitunut teollisuuskorkeakouluksi painottaen uudistumista, vientiosaamista ja työvoiman toimintakykyä. Alueen tarpeiden perusteella valittu profiili suuntaa panostuksia teollisuuden uudistumista tukevaan toimintaan. Satakunnan monipuolinen elinkeino- ja toimialarakenne edellyttää jatkossakin laajaa tekniikan, liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan koulutusta ja tutkimusta.

Lahjoittamalla Satakunnan ammattikorkeakoululle tuet Satakunnan ja lähialueen koulutusta, elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä. Jokainen lahjoitus on meille tärkeä. Kiitos tuestasi.

 

SAMKin varainhankintakampanjan sivusto

SAMKin varainhankintakampanjan esite

 

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Raakaöljyn kallistuminen nosti bensiinin hintaa Suomessa selvästi

Moottoribensiini kallistui viisi prosenttia, dieselöljy kuusi prosenttia ja polttoöljy 13 prosenttia.

Close