Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

July 22, 2018

Ainutlaatuinen kuntakokous pikaisesti kasaan pohtimaan Pohjois-Karjalan sote-kiinteistöjä


Talous - ePressi Talous - ePressi

Tällä hetkellä monessa Pohjois-Karjalan kunnassa mietitään kuumeisesti, mikä on vanhainkotien, hoitolaitosten ja muiden sote-kiinteistöjen kohtalo maakuntauudistuksessa. Yksi vaihtoehto on sote-kiinteistön mahdollinen myynti suurelle yksityiselle terveyspalvelujen tuottajalle.

Pohjois-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen poliittinen ohjausryhmä huolestui tilanteesta ja päätti kutsua koolle ainutlaatuisen kuntakokouksen, pohtimaan maakunnallisia ratkaisuja kuntakohtaisiin ongelmiin.

-  Uusi maakunta alkaa toimia vasta vuonna 2020, mutta sen perustuksia tehdään jo nyt. On siis tärkeää miettiä jo nyt koko maakunnan terveyspalveluja kokonaisuutena eikä vain yksittäisten kuntien kannalta. Jos sote-kiinteistöjä myydään nyt rajusti pois, niin julkisesta terveydenhuollostamme uhkaa tulla reikäjuustoa, toteaa ohjausryhmän puheenjohtaja Hanna Huttunen.

- Haluamme rauhoittaa myynti-intoa ja kutsua kaikkien Pohjois-Karjalan kuntien päättäjät saman teeman ääreen. Nyt on aika pistää hetkeksi jäitä hattuun ja seurata ensiksi, että millaiseksi Siun sotessa tekeillä oleva palveluverkkoselvitys rakentuu. Se valmistuu kevättalvella. Tällä selvityksellähän jo pohjataan tulevan maakunnan palveluverkkoa. Palvelut tulee säilyttää joka kunnassa. 

  - On täysin ymmärrettävää, että kuntapäättäjillä on huoli palveluverkon tulevaisuudesta omassa kunnassa. Ajatuksena on, että kuntakokouksessa kuullaan Siun soten palveluverkkoselvityksen sen hetkisestä tilanteesta. Uskoisin, että avoimella ja tosiasioihin perustuvalla keskustelulla saavutamme paljon, pohtii ohjausryhmän varapuheenjohtaja Eila Heinonen

Tilaisuus on tarkoitus pitää tammi-helmikuun taitteessa Joensuussa. Ohjausryhmän alustavana ajatuksena oli pitää tilaisuus illalla, mikä mahdollistaisi kuntapäättäjien mahdollisimman kattavan osallistumisen.

Lisätietoja

Pohjois-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen ohjausryhmän pj. Hanna Huttunen p. 040 0673114
Pohjois-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen ohjausryhmän varapj. Eila Heinonen p. 0500 172324

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Moskeijahanke etenee: Bahrainilaiset vierailulla, virkamiesten valmistelema esitys suosittaa tontin varaamista

Close