Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

June 25, 2018

Green Horizon Renewables (GHR) on hankkinut enemmistöosuuden suomalaisesta Winda Power Oy:stä


Talous - ePressi Talous - ePressi

Green Horizon Renewables (GHR) on hankkinut yli 70 %:n osuuden suomalaisesta Winda Power Oy:stä, joka toimii tuulivoima-alalla. Winda Power Oy tämän hetkinen kehitysportfolio vastaa toteutuessaan noin 200 MW:a asennettua tuotantokapasiteettia, joka on investoinneiksi muutettuna merkittävän suuruinen, kertoo Anita Khosla, Winda Power Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja GHR:n tekemän transaktion tiimistä vastaava johtaja.

Winda Power Oy on keskittynyt tuulivoimapuistojen kehittämiseen Suomessa. Investointipankki Merasco Oy ja nykyinen johto hallitsevat loppuosaa Winda Power Oy:n osakkeista. Myyvinä osapuolina toimivat osa Winda Power Oy:n perustajaosakkaista sekä United Bankers Oyj. Kaupan kokonaisarvoa ei julkaista.

GHR pitää investointia merkittävänä askeleena tuulipuistokehitysliiketoimintaan Euroopassa ja on sitoutunut kehittämään toimintaa useiden vuosien ajaksi eteenpäin, kertoo Anita Khosla.

GHR on yksityisesti omistettu yhtiö, joka on keskittynyt uusiutuvan energian projekteihin Euroopassa ja jonka on perustanut tsekkiläinen liikemies Tomas Krsek. GHR ja konserniin kuuluvat yhtiöt omistavat merkittävää, jo asennettua aurinko- ja tuulivoimatuotantokapasiteettia Tsekeissä, Slovakiassa ja Puolassa.

”Odotamme luonnollisesti innolla yhteistyön syventämistä GHR:n kanssa toteuttaaksemme valmiiksi kehitettyjä hankkeitamme Pohjois-Pohjanmaan ja pohjoisen Keski-Suomen alueilla. Toteutunut kauppa tuo Winda Power Oy:n uudelle tasolle liittyen erityisesti rahoitukseen ja jatkoinvestointimahdollisuuksiin”, kertoo Kalle Sivill, Winda Power Oy:n toimitusjohtaja.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Sahatavaran vienti rikkoi ennätyksen: Kiina kasvun moottorina

Vienti Kiinan kasvoi viime vuonna 60 prosenttia, kertoo Sahateollisuus.

Close