Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

June 25, 2018

Helsingin perussuomalaiset maakuntavaltuutetut pitävät esitettyä maakuntamallia vahingollisena pääkaupunkiseudulle


Suomen UutisetSuomen Uutiset Suomen UutisetSuomen Uutiset

Helsingin perussuomalaiset maakuntavaltuutetut ovat mukana Uudenmaan maakuntavaltuuston 13.3.2018 hyväksymässä kannanotossa maakunta- ja sote-uudistukseen. Kannanotto jakoi jossain määrin eri puolueita – erityisesti keskusta äänesti kannanottoa vastaan.

Perussuomalaiset maakuntavaltuutetut allekirjoittavat kannanoton, jossa esitettyä maakuntamallia pidetään vahingollisena, koska se ei ota huomioon maan suurimman maakunnan ja pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. Maakuntamallia ja sote-uudistusta ei tule toteuttaa Uudellamaalla esitetyllä tavalla.

Kannanotossa todetaan, että Uudenmaan volyymi on merkityksellinen ja alueen näkemykset tulee ottaa paremmin huomioon. Uudellamaalla asuu 1,7 miljoonaa ihmistä. Pääkaupunkiseutu tuottaa Suomen bruttokansantuotteesta lähes kolmanneksen ja Uusimaa yhteensä noin 40 prosenttia.

Vaikeasti hallittava ja monimutkainen malli

Perussuomalaisten mielestä uudistaminen on tarpeellista, mutta se täytyy tehdä hallitusti.

– Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun kasvualuetta ei ole koko maan näkökulmasta järkevää heikentää alueen tarpeisiin sopimattomalla uudistuksella. Maakunnan rakentaminen toisi tullessaan suuria toiminnallisia ja taloudellisia haasteita ja lisäisi byrokratiaa. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta tulisi tällä mallilla vaikeasti hallittava ja monimutkainen, Mika Raatikainen, Mari Rantanen ja Pia Kopra huomauttavat.

Perussuomalaisten mielestä on löydettävä malli, jossa Uudenmaan sekä pääkaupunkiseudun erityispiirteet huomioidaan paremmin.

The post Helsingin perussuomalaiset maakuntavaltuutetut pitävät esitettyä maakuntamallia vahingollisena pääkaupunkiseudulle appeared first on Suomen Uutiset.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Ruohonen-Lerner: Karenssisäännöt parantaisivat luottamusta

KOLUMNI Aika ajoin Suomessa on keskusteltu virkamiesten ja poliitikkojen karenssiajoista silloin kun he siirtyvät julkisen sektorin merkittäviltä avainpaikoilta vastaavan toimialan...

Close