Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

July 19, 2018

Oras Investin vuosi 2017: Omistusten pitkäjänteinen kehittämistyö jatkui


Talous - ePressi Talous - ePressi

Lehdistötiedote
17.4.2018

Oras Invest keskittyi vuonna 2017 neljän teollisen yrityksensä, Oras Groupin, Uponorin, Kemiran ja Tikkurilan, pitkäjänteiseen strategiseen kehittämiseen. Oras Investin omistuksissa ei tapahtunut muutoksia vuoden aikana. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2017 4,5 miljardia euroa, ja ne työllistivät yli 13 000 henkilöä 40 maassa.

Toimitusjohtaja Jari Paasikiven mukaan useimmat Oras Investin yhtiöiden päämarkkinat kehittyivät positiivisesti vuonna 2017. ”Rakennusalalla oli vilkasta suurimmassa osassa Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa, ja sama koski osakemarkkinoiden kehitystä. Oras Investin yhtiöiden suorituskyky oli sen sijaan vaihteleva.”

Oras Investin nettovarallisuus laski 6 prosenttia 892 miljoonaan euroon (945 miljoonaa euroa). Omistajan kokonaistuotto oli –5 % (19%).

Oras Groupin vuosi oli vaikea. Liikevaihto kasvoi 1,7 % 249,5 miljoonaan euroon, kun taas vertailukelpoinen liikevoitto laski 17,4 miljoonaan euroon. Vuonna 2018 yhtiö keskittyy sisäisen tehokkuutensa parantamiseen, jotta kannattavuus saadaan palautettua normaalitasolle. Oras Groupin uutena toimitusjohtajana aloitti 1.11.2017 Markus Lengauer.

Uponorin liikevaihto kasvoi 6,5 % ja oli 1 170,4 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 97,2 miljoonaan euroon. Kaikki kolme liiketoimintasegmenttiä kasvoivat ja pystyivät parantamaan kannattavuuttaan. Uponor panosti vahvasti tulevaisuuteen suuntaaviin strategisiin investointeihin.

Kemiran liikevaihto kasvoi 5 % edellisvuoteen verrattuna ja oli 2 486,0 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto pysyi absoluuttisesti mitattuna edellisvuoden tasolla 170,3 miljoonassa eurossa. Kasvun takana oli pääosin Pohjois-Amerikan öljy- ja kaasumarkkinoiden elpyminen. Vuonna 2017 Kemira yhdisti organisaatiotaan kolmesta segmentistä kahdeksi: Pulp & Paper ja Industry & Water.

Tikkurilan vuosi oli haastava. Liikevaihto kasvoi 1,8 % 582,4 miljoonaan euroon, mutta vertailukelpoinen liikevoitto laski 28,8 miljoonaan euroon. Kuluja lisäsivät raaka-aineiden hintojen nousu ja uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto. Vuoden jälkipuoliskolla Tikkurila käynnisti ohjelman kannattavuuden parantamiseksi ja vähintään 30 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Yhtiön uutena toimitusjohtajana aloittaa huhtikuussa 2018 Elisa Markula.

Annika Paasikivi aloitti Oras Investin uutena toimitusjohtajana 16.4.2018. Jari Paasikivi siirtyi 16.4.2018 alkaen Oras Investin hallituksen puheenjohtajaksi.

Annika Paasikiven mukaan Oras Investin omistajilla on hyvin selkeä pitkän aikavälin visio pysyä perheyrityksenä ja teollisena omistajana valituilla rakennus- ja vesiteollisuuden aloilla.

”Keskipitkällä aikavälillä etsimme mahdollisuuksia edistää omistusyhtiöidemme kasvua ja laajentaa omistuspohjaamme. Vuonna 2017 päätökseen saatu strategiatyö vahvistaa uskoamme siihen, että Oras Invest voi saavuttaa suurimman osan tavoittelemastaan pitkän aikavälin arvonluonnista nykyisten omistustemme  avulla. Tulevaisuudessa ensisijainen prioriteettimme onkin kehittää edelleen Oras Groupia, Uponoria, Kemiraa ja Tikkurilaa laadukkaina yhtiöinä”, Annika Paasikivi sanoo.

 

Lisätietoja: 

Jari Paasikivi, jari.paasikivi@orasinvest.fi, puh. 010 28 68 112

Annika Paasikivi, annika.paasikivi@orasinvest.fi, puh. 010 28 68 100

 

Oras Investin vuosikatsaus ja tilinpäätös 2017 ovat saatavilla osoitteessa www.orasinvest.fi.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Amazonin työntekijät alkoivat pissata pulloon taukojen minimoimiseksi – Työtyytyväisyys surkealla tolalla

Verkkokauppajätin varastoissa kiire on jatkuvasti läsnä, selviää kyselystä. Neljä viidestä vastanneesta työntekijästä ei hakisi uudestaan töihin Amazonille.

Close