Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

July 19, 2018

YLIHUOMENNA: Alexis Stenfors luennoi Tampereen yliopistolla 19.4.


Talous - ePressi Talous - ePressi

Suomalaista Alexis Stenforsia on kuvailtu yhdeksi ”maailman pahamaineisimmista huijaripankkiireista”. Stenfors toimi 15 vuotta investointipankkiirina alan tärkeimmissä pankeissa, muun muassa HSBC:n, Citin, Crédit Agricolen ja Merrill Lynchin valuutta- ja korkojohdannaiskauppiaana. Vuonna 2009 hän jäi kiinni sijoitussalkkunsa arvon vääristelystä ja menetti työnsä sekä sai porttikiellon Lontoon Cityn pankkimaailmaan. Kaupoillaan hän aiheutti työnantajalleen Merrill Lynch -pankille 465 miljoonan euron tappiot.

Riskitekijä on Stenforsin omakohtaisiin kokemuksiin perustuva selvitys pankki- ja rahoitusalan ongelmista: markkinoiden ja korkojen manipuloinnista, asiakkaiden huijaamisesta sekä kannustinjärjestelmistä, jotka piiskaavat treidaajia ottamaan koko ajan suurempia riskejä. Silloin tällöin kiinni jäävät huijaripankkiirit ovat vain oire alan syvemmistä rakenteellisista ongelmista. Pankit saavat pitkälti itse päättää rahoitusalan pelisäännöistä ja toimia oman pelinsä erotuomareina. Alexis Stenfors valaisee kiehtovasti globaalia finanssitaloutta pyörittävien treidaajien mielenmaisemaa – kuinka menestyneestä treidaajasta voi tulla konna, rogue trader.

Stenforsilla on diplomiekonomin tutkinto ja rahoituksen maisterin tutkinto Tukholman kauppakorkeakoulusta, maisterin tutkinto Community of European Management Schools -kauppakorkeakouluverkostosta ja filosofian tohtorin tutkinto Lontoon yliopiston SOAS-collegesta. Hän toimii parhaillaan taloustieteen ja rahoituksen lehtorina Portsmouth Business Schoolissa. Kirjan väitteet perustuvat tekijän kokemusten lisäksi hänen tutkimustyöhönsä.

 

Alexis Stenfors luennoi Tampereen yliopistolla torstaina 19.4. otsikolla ”The Dark Side of Banking”. Luento on Paavo Koli -salissa (Pinni A, Kanslerinrinne 1) klo 10.00 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

 

Alexis Stenfors
Riskitekijä – Pankkimaailman pimeä puoli
264 s., Vastapaino 2018

 

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
mikko.jamsen@vastapaino.fi, 03 3141 3501

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Kunskap ger livstrygghet – vi hjälper till för att säkerställa en kvalitativ utbildning runt om i Finland

LokalTapiola bolagen donerade under åren 2015-2017 totalt 750 000 euro till de finländska högskolorna inom ramen för statens motfinansieringsprogram. I...

Close