Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

August 21, 2018

Nyt grillataan!


Talous - ePressi Talous - ePressi

Aurinko, lämmin kesäilta ja maukas grilliruoka – mikä ihana yhdistelmä! Grillijuhlat omalla pihamaalla perheen ja ystävien kanssa ovat mukavaa ajanvietettä ja nauttimista yhdessäolosta ja ennen kaikkea hyvästä ruoasta.

Sään yhtäkkinen lämpeneminen on saanut ihmiset kaivamaan grillit talviteloiltaan, ja ehkä grillikauden avajaisiakin on jo vietetty useassa osoitteessa. Joillekin grillaaminen on helppoa ja nopeaa ruoanlaittoa siinä, missä kokkaaminen kotikeittiössäkin; joillekin se on paljon enemmän, suorastaan kesäinen elämäntapa, johon liittyvät olennaisena osana rentoutuminen perheen ja ystävien seurassa. Grillaaminen rinnastetaan monesti amerikkalaislähtöiseen barbecue-grillaukseen, vaikka ne ruoanvalmistustapoina eroavat toisistaan jo nopeudessa: grillaaminen on ruoan kypsentämistä nopeasti esim. suoraan tulen tai hiilien päällä, kun taas barbecue-metodilla ruoka valmistuu hitaasti ja pitkään. Oikeastaan kyseessä on ruoan pitkäaikainen savustaminen, mikä antaa ruoalle ominaisen arominsa.

Hampurilaisia ja olutkanaa Amerikasta

Suomalaiset grillaavat mielellään makkaraa, erilaisia lihoja ja vartaita. Periamerikkalaisen grillijuhlan saa puolestaan aikaiseksi hampurilaisia valmistamalla. Sopivan kiinteät ja reunoiltaan tasaiset hampurilaispihvit valmistuvat kätevästi hampurilaispuristimella, joka jättää hienon uurrekuvion pihvin pinnoille. Puristimella kiinteytetty pihvi paistuu hyvin grilliritilän päällä hajoamatta ja valumatta ritilöiden raoista. Hampurilaisen täytteenä maistuu esimerkiksi pikkelöity punasipuli, joka valmistuu helposti muutamassa tunnissa kuin itsekseen.

Monille vähän tuntemattomampi grillausmetodi on nk. beer can chicken, Amerikan peruja sekin. Siinä kokonainen broileri laitetaan puolillaan olevan oluttölkin päälle, ja koko komeus asetetaan grilliin paistumaan. Olut mureuttaa ja mehevöittää lihan ihanasti! Bilteman valikoimassa on tähän tarkoitukseen tarkoitettu teline, jonka avulla säästyy suuremmilta sotkuilta grillissä. Telinettä voi hyvin käyttää samassa tarkoituksessa myös tavallisessa uunissa.

Uusia tuttavuuksia grillien joukkoon

On varmasti ikuisuuskysymys, kumpi on se aito ja oikea grilli, kaasu- vai hiiligrilli. Kaasugrillin nopeus viehättää usein kiireisempää ja nälkäisempää grillaajaa, kun taas hiilillä tai briketeillä lämmitettävä hiiligrilli vaatii vähän enemmän odottelua ennen kuin ruoan voi laittaa kypsymään. Tavallisten grillien ohelle on alkanut tulla myös grillitynnyrin ja savustimen yhdistelmiä, ns. savugrillejä, jotka ovat omiaan varsinaiseen em. barbecue-grillaukseen. Menetelmä soveltuu erityisesti isommille lihoille, ja vaikka se on verrattain hidasta ruoanlaittoa, palkitsee lopputulos, eli erittäin murea ja maukas syötävä, varmasti. Savugrillin pienempään tynnyriin laitetaan joko savustuslastuja, hiiliä tai brikettejä, ja grillin ilmansäätöventtiileitä käyttäen saadaan aikaan sopiva veto tynnyreiden välillä. Isompaan tynnyriin laitettu ruoka kypsyy hitaasti matalassa lämmössä ja saa savusta hyvän lisäaromin.

Grillaaminen luonnonhelmassa kätevillä välineillä

Kaikilla ei toki ole mahdollisuutta grillaamiseen omassa pihassa tai kesämökillä, mutta nykyvälineillä grillaus onnistuu myös retkeillessä ja piknikeillä. Monet vannovat kertakäyttögrillin nimeen, sillä sen voi vain heittää pois käytön jälkeen. Hyvä vaihtoehto on kuitenkin hankkia kätevä kokoontaitettava grilli, joka on helppo ja kevyt kantaa mukana mihin tahansa.

Jos tietää pysähtyvänsä retkellä grillipaikalle syömään, viettävänsä kesäistä piknikkiä grillikatoksen välittömässä läheisyydessä tai jos mukana on edellä mainittu kokoontaitettava grilli, on Bilteman BBQ Picknic Bag kokeilemisen arvoinen. Viiden kilon pussissa on neljä reilun kilon painoista, grillihiilien ja brikettien sekoitusta sisältävää annospussia. Pussi tai pari kulkee helposti mukana repussa tai rinkassa. Pussi laitetaan yksinkertaisesti suoraan grilliin ja sytytetään yhdestä kulmastaan – sytytysnestettä ei tarvita! Hiilien ja brikettien sekoituksesta tulee juuri sopiva hiillos makkaroiden tai pihvien paistamiseen. Picknic Bag on lisäksi ympäristöystävällinen, koska siitä ei jää jälkeen lainkaan jätettä.

Bilteman suosittelemat tuotteet:

Hampurilaispuristin: Valmista hampurilaiset kotona nopeasti ja helposti. Aina yhtä täydellisiä hampurilaisia, kokista riippumatta! Alumiinia. Tarttumaton non-stick-pinnoite. Ø 11,5 cm. Korkeus 8,5 cm. Tuotenro 40-985. 7,99 €.

Grillausteline broilerille: Ruostumaton teline broilerin paistamiseen avotulella. "Beer Can Chicken" -grillauksena tunnetussa menetelmässä broileri grillataan oluttölkin päällä. Tuotenro 50-602. 19,99 €.

Grillitynnyri ja savustin: Monikäyttöinen grilli ja savustin, aukko tynnyreiden välillä. Mustaksi maalattua terästä, savupiippu, työskentelypöytä, hylly ja pyörät. Työskentelykorkeus 80 cm. Kokonaismitat: 114 x 63,5 x 133 cm. Grillitynnyrin mitat: 61,8 x 30 x 30 cm. Savustustynnyrin mitat: 30 x 30 x 30 cm. Tuotenro 50-248. 149 €.

Kokoontaitettava grilli: Vie vähän tilaa ja on helppo kuljettaa mukana. Mustaa peltiä, kromattu grilliritilä. Grillausala: 44 x 29 cm. Grillin korkeus: 31 cm. Mitat kokoon taitettuna: 46 x 42 x 3,5 cm. Tuotenro 50-084. 19,99 €.

BBQ Picknic Pack: Pussin kokonaispaino 5 kg, sisältää neljä 1,25 kg:n annospussia sopivan kokoisia grillihiiliä ja brikettejä hyvään hiillokseen. Valmis seos, asetetaan pusseineen suoraan grilliin ja sytytetään. Tuotenro 36-0092. 6,99 €.

Lisätietoja:
Biltema asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@biltema.fi
puh. 09 427 058 30
www.biltema.fi

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Puheenjohtaja Halla-ahon linjapuhe suorana verkkolähetyksenä lauantaina klo 12 alkaen

Perussuomalaisten puoluevaltuuston kokous alkaa lauantaina 19.5.2018 klo 12.00 alkaen. Voit seurata puheenjohtaja Jussi Halla-ahon pitämää avauspuheenvuoroa suorassa verkkolähetyksessä. Siirry verkkolähetykseen...

Close