Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

July 17, 2018

Vanhat epäluulot romukoppaan – Tanskan kansanpuolue yhteistyöhön ruotsidemokraattien kanssa


Suomen UutisetSuomen Uutiset Suomen UutisetSuomen Uutiset

Tanskan kansanpuolueen puheenjohtaja Kristian Thulesen Dahl ja ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson tapasivat viikkojen salaisten valmistelujen jälkeen. Yhteisesiintyminen oli järjestetty Ruotsin ehkä huonomaineisimpaan lähiöön, Malmön Rosengårdiin. Puoluejohtajat kulkivat ghetossa käsikynkkää tanskalaisten ja ruotsalaisten henkivartijoiden saattamana.

Jää puolueiden väliltä on nyt sulanut ja tanskalaiset auttavat osaltaan ruotsidemokraatit voittoon syyskuun vaaleissa.

Tanskan kansanpuolue on maan toiseksi suurin, parlamenttivaaleissa vuonna 2015 se sai 21,1 prosenttia äänistä. Puoluetta vikiteltiin Expressen-lehden mukaan tuolloin hallitukseen mutta sillä kertaa ratkaiseva askel jäi vielä ottamatta.

– Jimmie Åkesson on tehnyt puolueestaan uskottavan ja se on mahtava saavutus. Niin se vain on, että ruotsidemokraatit on ruotsalaisten vaihtoehto sanoutua irti maahanmuutosta, sanoo kansanpuolueen johtaja Kristian Thulesen Dahl. Hänen mukaansa Ruotsin muut puolueet ovat juuri ruotsidemokraattien ansiosta muuttaneet suhtautumistaan kriittisemmäksi maahanmuuttoa kohtaan. Hänen mielestään on jopa kummallista, että muut puolueet eivät halua keskustella ruotsidemokraattien kanssa.

Åkessonin mielestä tanskalaisten vetoapu on tervetullutta ja hän toivoo läheisempääkin yhteistyötä puolueiden välillä – muun muassa Pohjoismaiden Neuvostossa. Yleensäkin tanskalaisten suunnitelmat muun muassa ongelmalähiöiden rauhoittamiseksi ovat hänen mielestään kannatettavia.

Jimme Åkesson julisti pari vuotta sitten Almedalenin politiikkaviikolla, että ruotsidemokraattien tavoite on tulla maan suurimmaksi puolueeksi.

– Ja Tanskan työväenpuolue tietää, miten vaaleissa menestytään, sanoo Jimmie Åkesson.

Linkki Expressen-lehden juttuun: https://www.expressen.se/kvallsposten/-dansk-folkepartis-vandning-vill-hjalpa-sd-i-valrorelsen/”

The post Vanhat epäluulot romukoppaan – Tanskan kansanpuolue yhteistyöhön ruotsidemokraattien kanssa appeared first on Suomen Uutiset.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Olli Rehnistä Suomen Pankin pääjohtaja – korostaa joukkuepelin merkitystä

Tasvallan presidentti Sauli Niinistö nimitti odotetusti Olli Rehnin Suomen Pankin pääjohtajaksi.

Close