Go to ...

Rahoitus Uutiset

Scandinavian talous

RSS Feed

June 25, 2018

Tutkimus: Mainonta älykärryissä odotettuakin tehokkaampaa


Talous - ePressi Talous - ePressi

Älykkäissä ostoskärryissä näkyvä mainonta nostaa ostokonversion jopa yli 15 % ja kuluttajien tyytyväisyys ostoskärryihin mainosympäristönä on lähes 75 %. Kiitettävät luvut käyvät ilmi älykärryvalmistaja Smartcartin ja asiakasymmärrystoimisto Kuulas Helsingin huhti-toukokuussa teettämästä valtakunnallisesta ”On The Go” -myymälämarkkinointitutkimuksesta.

”Olemme laittamassa uutta rimakorkeutta mainonnan tehokkuudelle”, sanoo suomalaisen älykärryvalmistaja Smartcart Oy:n markkinointijohtaja Ahti Leväaho.

Point-of-sale -markkinointi, eli kuluttajan tavoittaminen ostoskierroksen aikana, kun hän on tuotteiden välittömässä läheisyydessä, tiedetään hyvin tehokkaaksi markkinointitavaksi. Teettämämme tutkimuksen ostokonversiotulokset olivatkin erittäin positiivisia ja linjassa loppuvuodesta 2016 ja kesällä 2017 tehtyjen vastaavien tutkimusten tulosten kanssa.”

Käsite ostokonversio kuvaa mainontaa nähneiden ja ostotapahtumaan päätyneiden asiakkaiden suhdelukua. Tämän perusteella mainostajat laskevat markkinoinnin ROI-luvun eli mainontaan sijoitettujen eurojen suhteen mitattavaan myynnin kasvun tuottoon.

Älykärryjen mainonnan ROI on tutkimusten perusteella korkein verrattuna muihin medioihin.

”On hienoa todeta, että Smartcartin älykärryissä mainostaminen johtaa kaikista kustannustehokkaimmin mainostajien tärkeimpään tavoitteeseen, eli itse ostotapahtumaan”, Leväaho sanoo.  

”Noin kolmen, neljän euron kustannuksella mainostaja saa 1 000 nettokontaktia, mikä johtaa noin 40–150 ostotapahtumaan, tuotekategoriasta ja mainonnan sisällöstä riippuen. Ostokonversioluvut asettuvat silloin tuoteryhmistä riippuen 4–15 prosentin välille. Nämä ovat erittäin korkeita lukuja.”

Tutkimuksesta käykin ilmi, että parhaimmillaan 29 % kaupan asiakkaista, jotka näkivät älykärryissä tietyn mainoksen, ostivat mainostetun tuotteen samaisen kauppareissun aikana. 

ASIAKASTYYTYVÄISYYS KORKEA

Tutkimuksen valossa ensimmäistä kertaa älykkäitä ostoskärryjä käyttäneistä kuluttajista yli puolet piti niitä toimivana tai erittäin toimivana mainosympäristönä. Tyytyväisyys nousi yli 75 prosenttiin niiden keskuudessa, jotka olivat käyttäneet älykärryjä jo aikaisemmilla ostoskierroksillaan.

”Eniten rahaa ostoskierroksillaan käyttäneet kuluttajat suhtautuivat kaikista myönteisimmin älykärryjen toimintoihin, ja lapsiperheet kaikkein positiivisimmin älykärryihin mainospaikkana”, Leväaho kertaa tuloksia.

”Tutkimusten perusteella voidaan todeta, että Smartcart on oikealla tiellä, palvellen samanaikaisesti sekä kuluttajien, mainostajien että kauppiaiden etuja.”

UUTISIA SMARTCARTILTA

 • Smartcartin älykärryjä löytyy jo lähes 80 K-Citymarket ja K-Supermarket -myymälästä Hangosta Ivaloon. Smartcartin tavoite on tuoda älykärryt noin 150 K-ryhmän myymälään tämän vuoden loppuun mennessä.

 • K-Ruoka-sovelluksen ostoslistan integraatio Smartcartin älykärryihin toteutettiin maaliskuun loppupuolella. Tutkimuksen perusteella jo lähes puolet älykärryjen käyttäjistä siirtää K-Ruoka-sovelluksen digitaalisen ostoslistansa kärryn näytölle.

 • Smartcart osallistuu tänään 13.6. Seinäjoen Food Business Summit -tapahtumaan, jossa esitellään mm. Kuulas Helsingin tutkimustuloksia ja älykärrymainonnan muotoja.


LISÄTIETOJA

Ahti Leväaho
markkinointijohtaja
Smartcart Oy
+358 50 581 0800
ahti.levaaho@smartcart.fi

Annarita Koli
tutkimusjohtaja
Kuulas Helsinki
+358 40 519 1380
annarita.koli@kuulas.fi

 

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Meri: Sisäilmasairaille perustuslain mukaiset oikeudet

Ei voi olla niin, että vain pari valtion organisaatiota määrittelee sen, onko tuhansien ihmisten sairastumisissa ja työkyvyttömyydessä kysymys sairaudesta vai...

Close